term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28
Tartalomjegyzék erről az oldalról: 10 dolog amit érdemes tudni az infraszaunáról Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

10 dolog amit érdemes tudni az infraszaunáról

Az infraszaunázás jó, hasznos, kellemes tevékenység – sokszor halljuk, mégse vagyunk teljesen tisztában áldott hatásával. Íme 10 dolog, amit mindenképpen érdemes tudni az infrakabinokról.

1. Fájdalomcsökkentő

Az infraszauna mélyreható hője segíti a külső véredények kitágítását, ezáltal enyhülést és gyógyulást hoz az izom-, és lágy szövetek sérüléseinek.

2. Gyógyító

Az infravörös hő számos betegség kezelésére – például keringési zavarok, vese panaszok, ízületi gyulladások, reuma, végtag fájdalmak, allergia, különböző bőr problémák, hát fájdalmak, rándulások és idegrendszer-zavarok – alkalmas. Ezeken kívül sokan használják allergia kezelésére is. (Allergia kezelése infraszaunával. Erről bővebben itt olvashat.)

3. Vérkeringés javító

Ahogy testünk egyre intenzívebben verejtékezik – hogy hűtse magát -, a szív is egyre keményebben dolgozik, hogy minél több vért, minél gyorsabban pumpáljon. Ez a szervezetre is jótékony hatással van, ugyanis ilyenkor a szív hatékonyabban dolgozik, a szívizmok megerősödnek és nő a szervezet teherbíró-képessége.

 

4. Immunerősítő

Az infrakabin melege mesterséges lázat idéz elő a testünkben, ezzel arra készteti az immunrendszerünket, hogy harcoljon ellene. Az immunrendszer ahogy küzd a vélt láz ellen, úgy erősödik.

5. Méregtelenítő

Az intenzív izzadás segíti a szervezet méregtelenítését, ugyanis a melegtől a bőr pórusai kitágulnak, a salakanyagok távoznak. A jótékony infrasugarak megakadályozzák, hogy a testünkben veszélyes anyagok (ólom, higany, cink, nikkel, kadmium, alkohol, nikotin, nátrium, kénsav) halmozódjanak fel.

6. Stresszoldó

Az infrakabin rendszeres használatának egyik leggyorsabban jelentkező hatása, hogy megnyugvásra lelünk. Az infraszaunázás után úgy érezzük, mintha újjászülettünk volna, a stressz eltűnik, felfrissülünk testben és lélekben egyaránt. (Az infraszauna és a stressz. Erről bővebben itt olvashat.)

7. Szépít

A jótékony infrasugarak eltűntetik a narancsbőrt (cellulitisz), elősegítik a pattanások, kiütések, égések, vágások gyógyulását. A veríték által pedig a szövetekbe beágyazott szennyező anyagok és elhalt bőrsejtek is távoznak. (Infraszauna a narancsbőr ellen. Erről bővebben itt olvashat.)

8. Fogyaszt

30 perc infraszaunázás alatt a szervezet annyi kalóriát éget el, mintha ugyanennyi ideig futott volna, azaz az édes semmittevéssel akár több száz kalóriától is megszabadulhatunk. (Az infraszauna és a fogyás. Erről bővebben itt olvashat.)

9. Fiatalít

A bőr üdébb, selymesebb és puhább lesz. Az infraszauna pórustisztító és sejtregeneráló hatásának köszönhetően a bőr évekkel fiatalabbnak tűnhet. (A gyönyörű bőr titkai. Erről bővebben itt olvashat.)

10. Sport

Kiválóan alkalmazható sportolás előtt bemelegítésként, illetve sportsérülések megelőzésére. (Az infraszauna és a sport. Erről bővebben itt olvashat.)

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

 • Dr. Bertényi Uszodatechnika elérhetőségei

  Kérdezzen nyugodtan szakértő kollégánktól, Bertényi Gergőtől!

  Hívható Hétfőtől - Vasárnapig: 9-18 óráig

  vagy nyitvatartási időben a következő szám is:

  Jöjjön el, és próbálja ki infraszaunáinkat!

  Cím:

  1037 Budapest, Testvérhegyi út 69.Ingyenes parkolási lehetőség!

  Bemutatóterem TÉLI nyitva tartása: okt. 15 - febr. 29 között

  Hétfő: Telefonos egyeztetés után

  Keddtől - Péntekig: 9:00 – 17:00

  Szombaton: 9:00 – 12:00

  Vasárnap: Zárva

  Üzenet írása: