term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Az infraszauna és a visszeres láb Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Az infraszauna és a visszeres láb

Sajnos a visszér egyre inkább népbetegség lesz, egyre több ember lábán alakulnak ki különböző, először csak apró foltocskák, majd pedig pókhálószerű hálózat. A visszeres láb nem csak esztétikailag okozhat kellemetlenségeket, hanem az idő előrehaladtával bizony sok kellemetlenség érheti az embert, ha nem foglalkozik vele eléggé a korai években. Sajnos már sok tinédzsernek is látszanak a visszerek a lábán, ez pedig semmiképpen sem jó jel.

Mi az a visszér?

A nők gyakran tapasztalhatják, hogy lábszárukon, bokájukon feltűnik egy-egy pirosas vagy kékes foltocska. Sokáig a probléma kizárólag esztétikai jellegű, ahogy egyre idősödünk, komolyabb veszélyeket is rejthet. A kis pirosas-kékes foltocskák idővel megvastagodott, kidülledt erekké is válhatnak. A láb visszereinek kitágulása okozza a problémát, ez pedig az érfalak gyengesége, valamint a vénák billentyűinek nem megfelelő működése miatt alakul ki ez a betegség.

Mikor alakul ki és miért?

A visszérproblémák elsősorban az idősebb generáció tagjait érintik, de már egész fiatal korban is megjelenhet. Oka lehet hormonális, de a mozgásszegény életmód és a jelentős túlsúly sem kedvez neki.

Mire figyeljünk?

 

Amennyiben nagyon keveset mozgunk, az bizony elősegítheti a visszértágulat kialakulását, ezen mindenképpen változtatnunk kell, ha nem szeretnénk a jövőben súlyosabb szövődményeket. A sok ülőmunka is problémás, hiszen ha nem mozgunk órákig, akkor végtagjaink elzsibbadhatnak, és nekünk is kényelmetlen. Iktassunk be óránként néhány perc szünetet, menjünk el a mosdóba, kávézni, vagy csak sétálgassunk egy keveset. Teljesen egészségtelen sokáig egyhelyben, (szinte) mozdulatlanul ülni! Fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot, és használjunk hideg-meleg váltózuhanyt!

Az infraszauna használata

A túlzott nagy meleg nem tesz jót a visszérproblémáknak, ezért akiknek ilyen tüneteik vannak, azoknak a finn szauna egyáltalán nem ajánlott. Helyette inkább használjuk az infraszaunát! Ebből is olyan típus ajánlott, ahol lehetőség van arra, hogy a lábrészen lekapcsoljuk az infrasugárzást, így a lábunkat közvetlenül nem éri semmiféle megterhelő hatás. Azok számára, akiknek nincsenek ilyen jellegű problémáik, nyugodtan használják a lábsugárzót, a infrasugárzás miatt gyorsul a vérkeringés, és ez megakadályozza a visszerek kialakulását.

A cikk csupán javaslat, orvosi tanácsokat nem adunk. Visszérproblémák esetén mindenképpen konzultáljon infraszauna használat előtt az orvosával, ő tudja pontosan megmondani, hogy Önnek mi a legjobb.

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

 • Dr. Bertényi Uszodatechnika elérhetőségei

  Kérdezzen nyugodtan szakértő kollégáinktól!

  Hívható Hétfőtől - Vasárnapig: 9-18 óráig

  vagy nyitvatartási időben a következő szám is:

  Jöjjön el, és próbálja ki infraszaunáinkat!

  Cím:

  1037 Budapest, Testvérhegyi út 69.
  Ingyenes parkolási lehetőség!
  Útvonaltervezés

  Bemutatóterem TÉLI nyitva tartása: okt. 15 - febr. 29 között

  Hétfő: Telefonos egyeztetés után

  Keddtől - Péntekig: 9:00 – 17:00

  Szombaton: 9:00 – 12:00

  Vasárnap: Zárva

  Üzenet írása: