term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Az infraszauna előnyei – Hogyan érdemes a használatát elkezdeni? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Az infraszauna előnyei – Hogyan érdemes a használatát elkezdeni?

Publikálva:

Az infraszauna a feltalálása óta nagy népszerűségnek örvend, napjainkban pedig már több otthonban is megtalálható. Önnek sem szükséges wellness szállodába utaznia, ha szeretné élvezni a kabin nyújtotta előnyöket, hiszen tulajdonosként bármikor kényeztető kikapcsolódásban lehet része.

A következőkben azokról a pozitív hatásokról olvashat, amelyeket az infraszauna gyakori használata közben Ön is megtapasztalhat.

További érdekes írások


Segít a fájdalomcsillapításban

Az infraszauna különösen ajánlott azok számára, akik sportolnak, vagy nehéz fizikai munkát végeznek. Az infravörös sugarak ugyanis képesek behatolni a bőr mélyebb rétegeibe, elősegítve a véredények kitágítását és enyhülést hozva a meggyötört izmoknak. Az infravörös sugarakat a világ különböző részein már régóta használják különféle ízületi és csontbántalmak kezelésére, így a rendszeres alkalmazásával Ön is rengeteg fájdalomtól szabadulhat meg! Ráadásul a kabin az öregkori mozgásszervi panaszok csökkentésében is hatékony társa lehet.

Harcol a cellulitisz ellen

Bár a narancsbőr általában a nőkön jelenik meg, bizonyos hajlamosító tényezők miatt akár a férfiak is szenvedhetnek tőle. A háttérben a genetika okok mellett hormonális változások, valamint a nem megfelelő életmódból adódó következmények állnak. Sokan úgy hiszik, a cellulitisz főleg az elhízottakat érinti, de ez az állítás nem teljesen állja meg a helyét. A kezdődő narancsbőrt viszonylag könnyű felismerni, hiszen főleg a combok környékén szemmel is jól látható zsírpárnácskák alakulnak ki, amelyeket a megnagyobbodott zsírsejtek okoznak.

A fokozódó nyomás miatt rosszabbodik a vérkeringés és a bőrön jellegzetes, narancshéjra emlékeztető domborulatok jelennek meg. Az infraszaunás kezelés hatására serkenthető a vérkeringés, és rengeteg méreganyagtól szabadulhat meg a szervezet, így a narancsbőr tünetei is enyhíthetők. Néhány alkalom után akár már Ön is simábbnak és feszesebbnek érezheti az érintett bőrfelületet.

Segítőtárs a fogyókúra alatt

A célirányos kutatások szerint 30-40 perc infraszaunázással annyi kalóriát égethet el, mintha ugyanennyi ideig futott volna. Természetesen egy kellemesen meleg kabinban üldögélni azért sokkal kényelmesebb megoldás, mint nagy erőfeszítéseket tenni a fogyás érdekében. Ráadásul a szaunázás remek családi és társasági program is egyben.

Megszabadít a felesleges méreganyagoktól

 

A rendszeres infraszaunázással talán elképzelni sem tudja, mennyi mindent tehet az egészsége érdekében. A felpezsdített vérkeringés intenzív izzadást eredményez, a távozó folyadékkal pedig rengeteg méreganyagtól szabadíthatja meg a szervezetét. Ezek megjelenését sajnos nem igazán lehet megakadályozni, de a felhalmozódásukat Ön is könnyedén elkerülheti. A verejtékezés az egyik legjobb módszer a méregtelenítéshez.

Elűzi a stresszt és fáradékonyságot

A stressz nem ismeretlen a 21. század embere számára. Valószínűleg alig akad olyan felnőtt személy, aki ne tapasztalná meg néha a feszültséggel együtt járó negatív hatásokat. A kabinban eltöltött percek viszont új energiákkal tölthetik fel Önt, hogy testileg és szellemileg is felfrissülve nézhessen szembe a hétköznapok akadályaival. Sokan a masszázshoz hasonló élményekről számolnak be, mivel a szauna képes oldani a fájdalmas izomgörcsöket és terápiás jelleggel hat a feszült idegekre is. Ha esetleg krónikus fáradékonyság gyötri, szintén érdemes próbát tennie a kabinnal.

Erős löketet ad az immunrendszernek

Az infraszauna stimulálni tudja a test hőmérsékletét, egyfajta mesterséges lázat hozva létre. A szervezet pedig úgy reagál a lázra, hogy magasabbra kapcsolja az immunrendszer működését. Az izzadással beindul a fentebb már említett méregtelenítési folyamat, amelynek során rengeteg salakanyag is távozik. A nagyobb fokozatra állított immunrendszer különösen a téli hónapokban lehet hasznos segítség, amikor millióféle kórokozó lendül támadásba. A kettő együttesen eredményezi az egészségesebb állapotot, amihez természetesen jobb közérzet is társul.

Ugyanakkor, ha már beütött a betegség, az infrasugarak a kezelésben is fontos szerepet töltenek be, éppen az immunfolyamatok fokozása miatt. A tapasztalatok szerint sokkal könnyebben lehet felgyógyulni a téli betegségekből az infraszauna használatával.

Tippek az infraszaunázás elkezdéséhez

Nincsenek általánosan elfogadott szabályok arra nézve, hogyan kell használni az infraszunát, hiszen a hőfok és a kabinban eltöltött idő egyénenként változhat. Ha első ízben ismerkedik az infraszaunával, érdemes némi időt szánni arra, hogy feltérképezhesse a saját határait. Az elején kezdhet alacsonyabb hőmérséklettel és időtartammal, amelyeket fokozatosan növelhet az igényei szerint. Az emberek többsége átlagosan 50-60 fokon szeret szaunázni, amihez 25-30 percet tartózkodnak a kabinban.

A szaunázás előtt nem szükséges zuhanyoznia, de ha ragaszkodik hozzá, ügyeljen arra, hogy száraz legyen a bőre mikor beül. Infraszaunázás előtt egy fél órával érdemes lehet 3-4 deci vizet fogyasztani, ezzel is segítve az ízzadást és a méregtelenítést. Az infraszaunázás közben elvesztett folyadékot minden esetben fontos pótolni, ezért a szaunából kilépve, 2-5 deciliter tiszta víz elfogyasztása szintén javasolt.

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

    • Kérnék egy visszahívást