term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: 5+1 Fontos kérdés infraszauna vásárlás előtt! Fogyasztás, Sugárzók, stb.. Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

5+1 Fontos kérdés infraszauna vásárlás előtt! Fogyasztás, Sugárzók, stb..

1. Fogyasztása? Hány személyes – hányan fogják használni? ↓
2. Milyen sugárzókkal? Lap vagy Cső sugárzóval legyen szerelve. (Esetleg mindkettő)?↓
3. Milyen fából készült infraszaunát válasszak? ↓
4. Több üveg legyen a kabinban vagy több fa? ↓
5. Egyedi építésű vagy lapra szerelt legyen? ↓
+1: 10 Dolog amit érdemes tudni az infraszunáról! ↓

1. Infraszauna Fogyasztása?

Nincs már rezsicsökkentés és napeleme sincsen? Infraszaunája attól még lehet! Tapasztalatunk szerint sokan gondolják úgy, hogy ha vesznek az otthonukba egy beltéri infraszaunát, akkor az rengeteget fog fogyasztani és nagyon megnöveli a villanyszámlát. Ha Ön is így gondolja, akkor megnyugtatjuk, hogy egy infraszauna fogyasztása nagyjából annyi mint egy erősebb hajszárítóé vagy egy vasalóé. Ez forintban kifejezve 60 – 180 Ft között mozog, attól függően mennyit használja alkalmanként (legtöbben 20 – 40 perc között szokták) és, hogy mekkora kabinja van. 1-2-3-4 személyes.

A legnépszerűbbek az 1-2 személyes típusok, de a 3-4 személyes kivitelek fogyasztása is bőven belefér a fenti összegbe. Tehát jóval kevesebb mint egy liter üzemanyag ára!

Ha esetleg érdekli: Minden termékoldalon, az ajándékok alatt talál egy számlálót. Ha ebbe a számlálóba beírja, hogy Ön nagyjából hány percet szeretne infraszaunázni alkalmanként, akkor megkapja, hogy az mennyibe fog Önnek kerülni. A legtöbb infraszauna használó 20 és 40 perc között szokott infraszaunázni esetenként, általában heti 2-3 alkalommal. Ez persze nem szentírás, csak ezek a tapasztalatok.

Mekkora / hány férőhelyes kabinra van szükségem? Hányan fogjuk használni?

A) Egyedül használnám, 1 személyes infraszaunák jellemzői:

 • Az egy személyes kabinok átlagos mérete kb. 90 x 90 cm. 100 cm széles hely mindenképpen kell. (1-2 1 személyes kabin alapból lehet 100 cm széles, ezeknek 104 cm széles hely kellene.)
 • Ha viszont van kb. 130 cm széles helye, akkor érdemes lehet elgondolkozni a 2 személyes kiviteleken, ugyanis számos vásárlónk jelezte, hogy milyen jó döntés volt egy egyel nagyobb infraszauna választása. Többen használják úgy a kabint, hogy keresztben ülnek, miközben esetleg olvasnak. Ezt egy egyszemélyes szaunában nem lehet megtenni. Egy 2 személyesben viszont már igen.
 • Valamint érdemes megfigyelni, hogy a kétszemélyes infraszaunák ára alig magasabb, mint az egyszemélyeseké.
 • Az 1 személyes infraszaunák átlagos fogyasztása kb. 50-60 Ft/alkalom.
 • Természetesen ez csak egy javaslat, remek egyszemélyes kabinjaink vannak, ha esetleg nincs elég hely egy nagyobbnak, vagy Önnek teljesen megfelel az 1 személyes is.
 • 1 személyes kabinok Klikk IDE!
 • 2 személyes kabinok Klikk IDE!

B) Ketten használnánk, 2 személyes infraszaunák jellemzői:

 • A kétszemélyes kabinok általában 120 cm szélesek, és 100 -105 cm mélyek (+ tető, ha esetleg van kiálló teteje). Ezek normál felnőtt méretekhez viszonyítva elegendő helyet kínálnak 2 személy számára.
 • Minimum helyszükséglet: 125 – 130 cm széles. (Típusfüggő!)
 • Ezek legtöbbje szemben lévő sugárzót is tartalmaz, általában személyenként egyet. (Ajtótól jobbra és balra), így mindkét infraszaunázót a jótékony infrasugarak teljesen körbeveszik.
 • Eddigi vevőink kedvenc típusai pl.: Elegant 2Minimal 2. Sarok modellt is érdemes lehet  átgondolni, ha a hely megengedi, mert ezekben a kabinokban lehetőség van arra, hogy az egyik személy keresztben üljön, míg a másik rendes üléspozícióba.
 • 2 személyes kabin fogyasztása kb. 70 – 80 Ft/alkalom
 • Egyszerű 230 V os konnektorról működtethetőek, semmilyen átalakítás nem szükséges.
 • 2 személyes kabinok Klikk IDE!


C) Egész család használná, 3-4 személyes infraszaunák jellemzői:

 • Ha 3-4 ember használná a kabint egyszerre, akkor nekik a legpraktikusabb egy sarok infraszauna. Ezekben a pad értelem szerűen „L” alakban helyezkedik el, így lehetőség van akár egy jót beszélgetni, vagy elfeküdni a padokon.
 • Ezek a kabinok általában 150 x 150 cm –esek.
 • Ha viszont hosszanti irányban van nagyobb hely akkor a kb. 180 cm hosszú egyenes kabinokat érdemes megnézni. Ezeknél a típusoknál feküdni viszont csak 1 ember tud, vagy ha ketten szeretnék használni szemben ülve, az is megtehető.

Vissza a pontokhoz ↑

 

2. A sugárzó a legfontosabb eleme az infraszaunának!  Jelenleg 2 nagy sugárzó család létezik, és ezen a két családon belül néhány altípus.

1. Cső – infrasugárzók családja.

a. Kerámia (a legrégebbi típus)
b. Full spektrum (A csősugárzók közül egy nagyon elterjedt és népszerű típus. Fontos a sugárzók darabszáma!)
c. Red light
d. Magnézium
e. stb.

2. Lap – infrasugárzók családja.

a. Carbon
b. nAno Carbon (A legújabb Carbon típus. Népszerű az eddig nálunk érdeklődők körében.)
c. nAno Carbon Turmalin (Más néven lugosítást segítő infraszauna)

3. Lap és Cső sugárzók egy kabinban. (A legnépszerűbb kabinok)

a. 2 az 1-ben infraszaunák. (nAno Carbon lapsugárzó + full spektrum csősugárzó)
b. 3 az 1-ben infraszaunák. (nAno Carbon Lapsugárzó + full spektrum csősugárzó + Lugosítást segítő Turmalin kő)

Azt kiválasztani ezek közül, hogy kinek melyik lesz a megfelelő, nem olyan bonyolult. A 2 infrasugárzó család között érzésben van némi különbség (A hatásuk nagyon hasonló), de az altípusok egymástól érzésben nagyon kicsit térnek csak el. (Árban viszont jelentős különbségek lehetnek).

Nem kell félni, hogy rosszul dönt valaki, mert nem évente jönnek ki új sugárzók, ráadásul a legújabbak is csak néhány apróságban szoktak eltérni egymástól. Viszont ha valaki saját infraszauna vásárlása mellett dönt, érdemes az éppen aktuális kínálatból ha nem is a legújabbat, de közel a legújabbat választani.

A legtöbbet nyújtó infraszaunák:

A jelenleg legtöbbet nyújtó kivitel, a 3 az 1 ben kombi infraszauna. Ezek az infraszaunák tartalmaznak lapsugárzókat (nAno Carbon), csősugárzókat (Full Spektrum), valamint lugosítást segítő turmalin köveket. Így tudják elérni a lehető legjobb eredményt a fogyás, méregtelenítés, relaxálás, feszesebb bőr, narancsbőr eltávolítás, felfrissítés stb. területeken belül.

Nagyon kedvelt még az a verzió is, ahol mindkét sugárzó típus megtalálható (nANo Carbon lapsugárzó és Full Spektrum csősugárzó) egy kabinban, de a lugosítást segítő turmalin kövek nélkül. Ezek az úgynevezett 2 az 1 ben kombi infraszaunák. A turmalin kövek nélkül így az áruk jóval kedvezőbb.

Részletesebb leírás, összehasonlítás érthetően az infraszaunák lelkéről (a sugárzókról): Klikk IDE !

Vissza a pontokhoz ↑

3. Milyen fából készült infraszaunát válasszak? (Hemlock fenyő vagy Vörös cédrus)

 • Hemlock fenyő:  A kabinok 85 % ebből a kanadai, világos színű, kellemes illatú fából készül. A kivitelezésüket tekintve megállja a helyét bármilyen magasabb árkategóriájú termékkel szemben. Akár a nappali dísze is lehet, minden helyiségben  jól mutat. A kabinok külső felülete vízbázisú lakkal kezelt, belül teljesen natúr. Árukat tekintve kedvezőbbek, mint a Vörös Cédrus.
 • Vörös Cédrus: 4  fontos dologban tér el a Hemlock fenyőtől.
 1. Maga a Vörös cédrus fa egy illóolajat tartalmaz, ami gombaölő hatású.
 2. Egy picit erősebb az illata, mint a Hemlock fenyőé.
 3. Jóval sötétebb.
 4. Maga a fa anyaga is drágább.

Vörös cédrus akkor érdemes választani, ha egy kicsit elegánsabb megjelenést szeretnénk az infraszaunánknak, esetleg olyan helyre kerül, ahol a sötétebb árnyalat jobban mutat mint a világos hemlock fenyő.

Vissza a pontokhoz ↑

4. Több üveg legyen a kabinban vagy több fa?

 • Általában több üveges felülettel rendelkező kabint azért választ valaki, mert ezekbe beülve nagyobbnak érződik a szauna. Ez inkább egyszemélyes kiviteleknél lehet szempont.
 • Érdemes azonban figyelembe venni, hogy azoknál a típusoknál, ahol az üvegajtó mellett fa található (egyszemélyeseknél az ajtótól balra, 2 személyeseknél jobbra és balra is), oda be van építve szembe lévő sugárzó is.
 • Bár a sugárzók itt a helyhiány miatt nem hatalmasak, ettől függetlenül érdemes lehet megfontolni egy ilyen kabin választását.
 • 1 személyes, üveges kabin pl.: Klikk IDE!
 • 1 személyes, szemben lévő sugárzóval szerelt kabin pl.: Klikk IDE!
 • 2 személyes, üveges kabin pl.: Klikk IDE!
 • 2 személyes, szemben lévő sugárzóval szerelt kabin pl.: Klikk IDE!

Vissza a pontokhoz ↑

5. Egyedi építésű vagy lapra szerelt legyen?

 • A lapra szerelt kabinoknál – mivel egyszerre sok készül, hiszen sok más országba is szállítják őket – jelentős összeget spórolhatunk meg az egyedi építésű kabinokhoz képest. Akár fele vagy harmad annyiba is kerülhetnek.
 • A legtöbb esetben, hacsak nem az irreálisan magas árú termékeket nézzük, a kivitelezésük minősége teljesen azonos.
 • A felhasznált anyagok, valamint a sugárzók is megegyeznek, hacsak nem szeretne annyira egyedi kabint, ami több különböző fa, esetleg más anyag  kombinációjából készül.
 • Egyedi kabin mellett leginkább akkor érdemes dönteni, ha valami speciális méretre és formára lenne szükség. Ebben az esetben viszont mindenképpen megéri az a plusz költség amibe, az ilyen infraszunák kerülnek.

Vissza a pontokhoz ↑

és végül..

5 +1: 10 Dolog amit, érdemes tudni az infraszunáról! Klikk IDE!
Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

  • Kérnék egy visszahívást