term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Mire van szükség infraszauna telepítéséhez? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mire van szükség infraszauna telepítéséhez?

Mik azok a szempontok, amikre érdemes odafigyelni, ha infraszauna vásárlásán gondolkodunk? Kültéri vagy beltéri? Hol lehet elhelyezni? Mire van szükség a telepítéséhez? stb.

1. Beltérben, kültéren, félig zárt teraszon? Hol helyezhető el? 

Ezen a honlapon található infraszaunák kizárólag beltéri infraszaunák. Ez azt jelenti, hogy csak teljesen zárt térben helyezhetők el. Tehát félig nyitott teraszra nem tehető egyik sem. Pincétől a padlásig bárhová telepíthetők, a lényeg hogy teljesen fedett terület legyen, ami 17 foknál melegebb.

Ugyan volt már rá példa, hogy olyan fűtetlen pincébe tette valaki a beltéri infraszaunáját, ahol esetenként 10 fok körülire csökkent a hőmérséklet, de ilyen esetben egy beltéri infraszauna nem fog 100% hatásfokkal működni! Nem fog tudni felfűteni a maximális hőmérsékletére, és hamarabb ki is fog hűlni, mint egy minimum 17 fokos helységben. Ha ezt a hűvösebb helyiséget alkalmanként (addig amíg infraszaunázik) fel tudja fűteni minimum 17 fokra, akkor az megfelelő lesz.

2. Milyen talajra / burkolatra tehető az infraszauna?

Szinte akármilyen szilárd, vízszintes padlón elhelyezhető. Parketta, kő, beton, szőnyeg, laminált padló, csempe stb.

3.      Infraszauna áramszükséglete, fogyasztása?

Villamos oldalról semmi különösre nincs szükség. Egy sima egyszerű konnektor kell csak neki. A kabinokból a vezeték felül jön ki, és 1,5 – 2 m hosszú (típusfüggő).

Az infraszaunák nagyon minimális fogyasztásúak. Például egy 2 személyes kabin használatonként nagyjából 70-80 Forintot fogyaszt.

4.      Párás helyiségbe tehető?

Ha a szokásosnál párásabb helységben szeretné elhelyezni, pl.: fürdőszoba, medencetér, akkor érdemes a megfelelő szellőztetésről gondoskodni. Vagy legyen ablak a helyiségen, vagy ha ablak nincs, és mondjuk fürdőszobában van az infraszauna, akkor egy hosszú zuhanyzás után, ha pára veszi körül a kabint, akkor hagyja nyitva a fürdőszobaajtót 1-2 percig.

Ami fontos még, hogy fröccsenő víz ne érje.

5.      Egyben vagy darabokban kerül kiszállításra?

Mivel ezek az infraszaunák lapra szerelt termékek, így minden ajtón könnyen bevihetők. A legtöbb típus 6 nagyobb darabból áll: alja, teteje és a 4 oldala. Ezek mindig a helyszínen kerülnek összerakásra.

6.      Szűk helyre elhelyezhetőek ezek az infraszaunák?

Ha szűk helyen szeretné elhelyezni az infraszaunát, akkor is érdemes a kabin legnagyobb méreténél 2-3 cm-rel nagyobb helyet hagyni.

Az összeszerelést szűk helyen nehéz megoldani. (Erről kérdezze kollégánkat, hogy megoldható e Önnél.) A legjobb, ha szerelés közben a kabint körbe lehet járni, majd összeszerelve becsúsztatni a helyére, mint egy szekrényt.  Ha ez nem megoldható, akkor legalább az összeállítás alatt kb. 50-60 cm-t lehessen ide-oda tologatni. Így már megoldható a telepítés.

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

    • Kérnék egy visszahívást