term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Mit fogok érezni, mikor LAP vagy CSŐ sugárzós infraszaunába ülök? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Mit fogok érezni, mikor LAP vagy CSŐ sugárzós infraszaunába ülök?

A jelenleg kapható infraszauna sugárzók különbségeinek pár soros összehasonlítása, NEM SZÁMOKBAN, hanem annak alapján, hogy MIT ÉREZ a bent ülő.

Mit fog érezni, mikor beül egy infraszaunába?
(A cikk az eddigi vásárlói visszajelzések alapján készült!)

Magyarországon jelenleg a beltéri infraszaunákat 3 csoportra oszthatjuk aszerint, hogy milyen sugárzókkal szereltek, és ez nagyban meghatározza, hogy mit érzünk infraszaunázás közben.

 1. Csősugárzós infraszaunák (Red light, Full spektrum, Magnézium, Halogén stb.)
 2. Lapsugárzós infraszaunák (Carbon, nAno Carbon, nAno Carbon Turmalin)
 3. Lap és csősugárzók egy kabinban. Kombinált infraszaunák. (2 az 1-ben, 3 az 1-ben)

Ez azért fontos, mert sokaknál tapasztaltuk, hogy a kabin külalakját előbbre helyezik az infraszaunában található  sugárzók típusánál. Pedig egy infraszaunánál a sugárzók a legfontosabbak, hiszen annak jótékony hatásai miatt használják. Ettől függetlenül, természetesen az is fontos, hogy néz ki maga a kabin, hiszen ha jó terméket választunk, akkor sokáig lesz a lakás egyik fontos, és kedvelt pontja.

Csősugárzós infraszaunák jellemzői:
(Kerámia, Red light, Full spektrum, Magnézium, Halogén stb.)

 • Kevésbé sugároznak egyenletesen a térben, viszont intenzívebbek. Csősugárzóval szerelt infraszaunáknál a szaunázó személy  úgy érzi (ha mondjuk van egy ilyen típusú sugárzó az ember hátánál), hogy középen jóval melegebb, oldalt viszont hűvösebb.  Ez azért van, mert nem teljesen egyenletesen sugározzák térben az infrasugarakat. Miért fontos ez?
 • Ez azért fontos, mert  a csősugárzók kis felületen, középre sugározzák az infrasugarakat, (maguk elé koncentráltan) oldalra viszont kevésbé. Így a bent ülőnek picit távolabb érdemes ülnie a sugárzóktól, ha a kabin teljes tudását ki szeretné használni.
 • Magas a sugárzó csövek hőmérséklete. Ha használt már csősugárzóval szerelt infraszaunát, akkor valószínűleg Ön is érezte már, hogy elég meleg volt, (maga a sugárzó, nem a kabin belső hőmérséklete) és leginkább középen. (Ezt van aki kedveli, de van akinek egy picit zavaró.)
 • Mit jelent ez? A csősugárzók ezen tulajdonsága csak a meleg érzetet fokozza a kabinban, az infraszauna jótékony hatását nem növeli. Az infraszaunáknál viszont az infrasugaraknak van jótékony hatása, és nem a belső levegő hőmérséklete a fő szempont. (De természetesen az is fontos!)
 • Nincs talpsugárzó. Mivel a csősugárzók felülete elég meleg, ezért egyenlőre Mi még nem találkoztunk olyan csősugárzós kabinnal, amiben talpsugárzó is lett volna. Ez pedig elég jó dolog egy infrakabinnál. Minél több a sugárzó (egy bizonyos fokig) annál hatásosabb a méregtelenítési folyamat.
 • Szép látvány, amikor világít a csősugárzó (típusfüggő). Ezt nem igazán szükséges magyarázni. Sok infraszauna használónak tetszik,  ahogy világít a sugárzó. Bár az infraszaunázás jótékony hatását ez nem növeli.
 • Ha kicsit távolabb helyezkedik el egy csősugárzó a bent ülőtől, akkor a koncentrált, magasabb hőmérsékletű  sugárzás miatt, picit hatásosabb mint egy lapsugárzó. Így a csősugárzó szemben lévő sugárzóként a legideálisabb.

Összefoglalva a CSŐSUGÁRZÓS modellek használata közbeni érzéseket (Vásárlói visszajelzések):

 • Kevésbé sugároznak térben, inkább maguk elé, koncentráltan, erőteljesen.
 • Fontos, hogy minél több sugárzó legyen az infraszaunában, a megfelelő hatás elérése miatt.
 • A sugárzók csöveinek a hőmérséklete elég magas, sok hőt bocsájt ki. Így a hőérzet a csősugárzós kabinokban picit magasabb mint a lapsugárzós kabinokban.  (Van aki ezt kedveli, van aki kevésbé.)
 • A magas hőmérsékletük miatt, nem nagyon van olyan csősugárzós kabin,  amiben talpsugárzó is lenne. (Legalábbis mi még nem találkoztunk ilyen típussal.) A több sugárzó viszont eredményesebb méregtelenítést, fogyást, alakformálást, immunrendszer erősítést  jelent.
 • Akkor a legkellemesebb érzés, a csősugárzók használata, ha picit távolabb vannak elhelyezve a bent ülőtől.

Lapsugárzós infraszaunák jellemzői:
(Carbon, nAno Carbon)

 • Térben sugároznak. A lapsugárzók nagy előnye, hogy akárhogy ülhet a kabinban, az infrasugarak ugyanúgy érik, mert térben sugároznak, nem csak maguk elé. Így akár keresztben is ülhetünk,  ha úgy kényelmesebb, a hatása ugyan olyan eredményes.
 • A sugárzók felületének a hőmérséklete alacsony. Ez azért fontos, mert a lapsugárzónak nyugodtan neki lehet. (A kabinban lévő hőmérsékletet ez nem befolyásolja, csak a kényelmet! A maximális hőmérséklet ugyan akkora mint a csősugárzós kiviteleknél. Ebben nincs különbség.)
 • Lágy, egyenletes érzést biztosít a bent ülő(k)nek,
 • A legtöbb ilyen kabinban van talpsugárzó is. Mivel a lapsugárzók felületi hőmérséklete alacsony, így majdnem mindegyik kabinban van talpsugárzó is. Így a bent ülőnek az egész testét érik a méregtelenítő infrahullámok. Érdemes olyan kabint választani amiben minél több sugárzó van. Miért?
 • Minél több sugárzó van az infrakabinban, annál eredményesebb a  méregtelenítés, alakformálás, fogyás, immunrendszer erősítés.

Összefoglalva a LAPSUGÁRZÓS modellek használata közbeni érzéseket (Vásárlói visszajelzések):

 • Térben sugároznak. (A legjobb eredmény eléréséhez bárhogy ülhetünk az infraszaunában, az egész kabint bejárják az infrasugarak.) Így ha a kabin mérete megengedi, akár keresztben is lehet ülni.
 • A sugárzók felületi hőmérséklete alacsony, de a kabin belső hőmérséklete ugyan olyan magas mint, a csősugárzós kiviteleknél. (Nyugodtan nekidőlhetünk a sugárzóknak, nem égetnek. Ezáltal a pihenés, lazítás kellemesebb, ami szintén nagyon fontos, ha nyugodtan, relaxálva szeretnénk eltölteni ezt a kis időt.
 • Mivel a lapsugárzók felületének a hőmérséklete alacsony (nem a kabin benti hőmérséklete, hanem csak a sugárzó felületi hőmérséklete!), ezért majdnem mindegyikben van talp lapsugárzó is. (Több sugárzó =  eredményesebb méregtelenítés, fogyás, alakformálás, immunrendszer erősítés.)

Ezeket a pontokat rengeteg infraszauna – tulajdonos megkérdezése után írtuk össze. Természetesen lehet másoknak más véleménye, de a többség így érezte magát a különböző kabinokat használva.

A leírt vélemények alapján 3 fő kategóriára bontottuk a kínálatunkat (a legnépszerűbbek vannak a legvégén):

1. Csősugárzóval szerelt infraszaunáink:

 

a. Kerámia csősugárzós infrakabinok: Régebbi technológia, ezeket már nem forgalmazzuk.

b. Full Spektrum csősugárzós infrakabinok: Az egyik legmodernebb csősugárzós típus. Sokan kedvelik, és számos edzőteremben, hotelben, panzióban megtalálhatóak.

A full spektrum sugárzós infraszaunákhoz klikk IDE.

2. Lapsugárzóval szerelt infraszaunáink:

a. nAno Carbon lapsugárzós infrakabinok: A kellemes, lágy, pihentető érzés és a 100%- os  hatékonysága miatt sokak otthonának fontos része. A kombinált infrakabinok (2 az 1-ben és 3 az 1-ben típusok) térnyeréséig nagyon népszerű volt a „csak” lapsugárzós típus, de amióta ezek hazánkban is elérhetőek, a kombinált kabinok sokkal népszerűbbek lettek.

A nAno Carbon sugárzós infraszaunákhoz klikk IDE.

b. nAno Carbon Turmalin lapsugárzós infrakabinok: Más néven Lugsítást segítő infrakabinok. Mivel egyre többen szenvednek a 21. század túlhajszolt életvitele, a nem megfelelő táplálkozás, és mozgásszegény életmód miatt, szervezetünk savasodással kapcsolatos problémáival, ezért nekik ajánljuk kiegészítő segítségként, a turmalin kővel kombinált nAno Carbon lapsugárzós, lugosító infraszaunát.

Ha valaki odafigyel a táplálkozására, és a megfelelő folyadékbevitelre, akkor neki kifejezetten jó kiegészítés lehet egy nAno Carbon Turmalinos, lugosítást segítő infraszauna.

Ugyan az igaz a nAno Carbon Turmalinos kabinokra, mint az előző nAno Carbon lapsugárzós kabinokra. Sokáig népszerűek voltak, de a kombinált kabinok megjelenésével, azok közül akik Turmalinos kabint szerettek volna maguknak, végül 3 az 1-ben kabint választottak (Az szintén tartalmaz Turmalin köveket). Tehát a kombinált kabinok megjelenése, ezt is háttérbe szorította.

3. Lap és Csősugárzóval is szerelt, KOMBINÁLT infraszaunáink:

a. 2 az1-ben (lap és csősugárzó is 1 kabinban) kombinált infrakabinok: Ezek a típusú infraszaunák egyesítik a lágy, egyenletes érzést nyújtó nAno Carbon lapsugárzók, és a koncentrált, erőteljesebb Full Spektrum csősugárzók minden előnyét. Jelenleg az Ár / Érték arány versenyben az első helyezettek.

A 2 az 1 ben sugárzós infraszaunákhoz klikk IDE!

b. 3 az 1 ben (lap és csősugárzó + lugosító turmalin kövek 1 kabinban) kombinált infrakabinok: Az infraszauna amiben minden benne van. Ezek a típusok egyesítik a jelenleg elérhető infraszauna típusok minden jó tulajdonságát. A bent ülőt körbeveszik a nAno Carbon lágy, egyenletes érzést biztosító lapsugárzók, amik elé lugosítást segítő turmalin kövek vannak betéve.  Elölről pedig az erősebb Full Spektrum csősugárzó(k) lett(ek) elhelyezve.

A 3 az 1 ben sugárzó infraszaunákhoz klikk IDE!

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

  • Kérnék egy visszahívást