term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Az infraszauna használata – alapvető javaslatok Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Az infraszauna használata – alapvető javaslatok

Vannak alapvető tanácsok, melyeket érdemes betartani az infraszauna használata közben. Általánosságban elmondható (legalábbis a tapasztalatok ezt mutatják), hogy aki kipróbálja, egyből megszereti az infraszaunát.

Jó tudni! Az Infraszauna teljesen más mint a „hagyományos” Finn szauna. Az infraszaunában közel sincs olyan meleg, nincs olyan páratartalom, gőz. Az infraszauna közel sem terheli meg úgy a szervezetet mint egy Finn szauna, éppen ezért sokkal szélesebb korosztálynál népszerű.

Egy egyszerű konnektorról is üzemeltethető, rendkívül alacsony a fogyasztása és nem szükséges vizes helyiségbe rakni (a legtöbben hálószobában vagy nappaliban helyezik el), hiszen az infraszauna száraz szauna (Telepítési feltételek ITT). Az infraszauna lényege, hatása, nem a kabin belső hőmérsékletéből ered, hanem az infrasugaraknak van jótékony hatása a szervezetünkre. (Az infraszuna 10 jótékony hatása ITT olvasható)

Na de nézzünk pár dolgot a általános használatáról, lejjebb pedig személyes használati tapasztalatokat talál:

  • Aki először ül be egy infrakabinba, annak célszerű alacsony intenzitással és rövid idővel kipróbálni, és csak ezek után fokozatosan  növelni a hőmérsékletet és az időtartamot. Általában 30-55°C-on 25-40 percet optimális tölteni a szaunában, persze ez egyénenként változó lehet.
  • Mindig száraz testtel üljünk be a kabinba, lehetőleg ruha nélkül mondjuk egy törölközőre.
  • Miután beültünk 25-40 perc elteltével kijövünk és kész. Nem megyünk utána vissza!
  • A legtöbben heti 2-3 alkalommal infraszaunáznak, de 1-2 hónap után akár minden nap lehet. Naponta egy embernek csak egyszer, de akár minden nap.
  • Mivel az infraszauna testünkre gyakorolt jótékony hatása, az infrasugarakban rejlik, (tehát nem a kabin belső levegő hőmérséklete a fő szempont), ezért érdemes lehet a szauna bekapcsolása után már 5-7 perccel beülni és együtt felmelegedni a kabinnal maximális hőmérsékletig.
  • Ha valakinél az infraszauna ajtaja bezártság érzetet okoz, nyugodtan kinyithatjuk azt és használhatjuk úgy is, bár természetesen így a meleg is ki fog menni hamar a kabinból.
  • Szaunázás előtt és után mindig igyunk bőséges folyadékot (legjobb az ásványvíz vagy a zöld tea).
  • Szaunázás után minden esetben ajánlott lezuhanyozni, ugyanis a verejtékezéssel távozó méreganyagok könnyen visszakerülhetnek testünkbe, ha nem távolítjuk el.

Használati tapasztalatok a saját családunknál (4 ember, 3 korosztály, 4 féle mód). Folytatás lejjebb…

Turmalinos infraszauna

Az itt leírtak kizárólag saját vélemények, tapasztalatok és nem használati tanácsok, főleg nem egészségügyi tanácsok. Ha egészségügyi problémával küzd, mindenképpen kérje ki használat előtt orvosa véleményét!

Néhány személyes használati tapasztalat:

> A cikk írója: 40 éves, normál testalkat (180 cm, 75 kg). Rendszeresen, heti 3-4 alkalommal sportolok, és próbálok figyelmet fordítani a megfelelő táplálkozásra is. Bár nem mindig sikerül elegendő mennyiségű folyadékot (vizet) fogyasztanom, az infraszaunámat igyekszem minden nap használni. Általában hetente 3-4 alkalommal próbálok időt szakítani rá.

Én így használom: Mielőtt beleülök az infraszaunámba, elfogyasztok 0,5 liter ásványvizet. A kabint jelenleg egy 22 fokos szobában helyeztem el. Általában 30 °C körül ülök be, majd fokozatosan melegszem fel a kabinnal a maximális (60°C) hőmérsékletre. Ez azt jelenti, hogy bekapcsolást követően 5-6 percen belül már beülök a szaunába. Az infraszaunában eltöltött idő általában 25-35 perc között szokott lenni nálam, ami az adott pillanat és a hangulatom függvényében változik. A 2 személyes kabinomat általában egyedül használom, legtöbbször keresztben szeretek ülni és felhúzott lábakkal olvasni, vagy valami relaxációs zenét hallgatni.

Szaunázás után: Ha lejárt az infraszaunázásra szánt idő, egyből utána lezuhanyozom. Az infraszauna használata előtt és után is további 2-3 deciliter ásványvizet fogyasztok.

Kiegészítés, tapasztalat: Az infraszaunát gyakran használom közvetlenül a sporttevékenység után. Észrevettem, hogy ha esetleg izomlázam van, az sokkal hamarabb enyhül, ha az infraszaunát veszem igénybe.

Én miért használom: Az infraszauna használatának fő oka számomra az, hogy felfrissít. Azóta nem iszom kávét, és ha lehetséges, reggelente, munka előtt veszem igénybe. Ezen kívül kiváló kiegészítése a sporttevékenységemnek, mivel tapasztalatom szerint kevesebb az izomláz, és esetleges sérüléseim is gyorsabban regenerálódnak. Az infraszauna segített nálam az edzés utáni lazításban és nyújtásban is. 2013 óta használtam Carbon lapsugárzós infraszaunát, de 2022-ben egy 2 az 1-ben kabinra cseréltem, amelyben Carbon lap és Full spektrum csősugárzó is található.

> Nővérem: 52 éves, vékony testalkatú és teljesen rendszertelenül van jelen az életében a mozgás. Évek óta küzdött a hasi zsírpárna és narancsbőr ellen, különösen miután két gyermeket szült. Mostanában vissza szeretné nyerni régi formáját, és ennek érdekében rendszeresen használja az 1 személyes infraszaunáját heti 2-3 alkalommal, egész évben.

Ő így használja: Mielőtt infraszaunázna, fél órával előtte körülbelül 0,5 liter szénsavmentes ásványvizet fogyaszt Ő is. Miután eltelt a fél óra, bekapcsolja az infraszaunát és egyből beül, anélkül, hogy várna bármennyit is a kabin felmelegedésre. A kabinja egy kb. 20 °C-os helyiségben található.

Ezután a szaunával együtt melegszik  fel annak maximális hőfokára, és körülbelül 35-40 percet tölt bent. Ez idő alatt 3-4 deciliter vizet is elfogyaszt.

Szaunázás után: Ha úgy érzi, hogy elegendő volt, kilép a kabinból, megvárja amíg lehűl és megszárad a teste, majd lezuhanyzik.

Kiegészítés, tapasztalat: Fél év rendszeres (heti 2-3 alkalommal) infraszauna használat után nővérem számára jelentős előrelépés történt a narancsbőr elleni küzdelemben, amely szinte teljesen eltűnt. A has körüli zsírréteg is csökkent, bár még tervezi folytatni a „kezelést”. Jelenleg egy olyan egy személyes infraszaunát használ, amelyben nAno Carbon Turmalin lapsugárzó és Full Spektrum csősugárzó is található (3 az 1 – ben kabin).

> Édesanyánk: 82 éves, enyhén túlsúlyos. Számos egészségügyi problémával küzd, mint például magas vérnyomás, visszér, trombózis, reflux, csontritkulás, amelyek miatt számos gyógyszert szed. Ennek ellenére heti két alkalommal rendszeresen használ infraszaunát.

Ő így használja: Az orvosa ajánlására édesanyám legfeljebb 20-25 percet tölt el az infraszaunában, és a kabin hőmérsékletét maximum 45 °C-ra állítja be.

Miért használja: Leginkább pihenésre és relaxálásra használja az infraszaunát. Soha nem kedvelte és éppen ezért nem is használt Finn szaunát mert az neki túl meleg volt viszont az infarszaunát nagyon szereti. Annak ellenére, hogy kevesebbet használja, néhány plusz kiló már eltűnt róla. Egy 2 az 1-ben infraszaunát használ, 1 személyes kivitelben.

> Sógorom: 56 éves, jelenleg körülbelül 20 kg súlyfelesleggel rendelkezik magasságához képest, amit sokszor próbált leadni kisebb nagyobb sikerrel az infraszaunázással és a táplálkozása megváltoztatásával. A sportolásra kevés ideje van, jelenleg szinte semmi. Ülőmunkát végez, és az infraszaunáját heti 4-5 alkalommal, főként ősszel és télen használja.

Ő így használja: Az infraszauna használata előtt fél órával 0,5 liter ásványvizet fogyaszt. Kb. 15 -20 perc elteltével bekapcsolja a kabint, majd mikor annak hőmérséklete eléri a 40-45 °C – ot, akkor ül be. Az infraszaunája egy 20 °C-os helyiségben található, és ahhoz, hogy a kabin hőmérséklete 40-45 °C-ra emelkedjen ilyen alaphőmérsékletről, körülbelül 15 perc szükséges. Ezután a kabinnal együtt melegszik tovább maximális hőmérsékletre (60 °C). Összesen az infraszaunában általában 30 percet tölt.

Szaunázás után: Mindig hideg vízzel zuhanyozik le. Zuhanyozás után további 0,5 liter ásványvizet fogyaszt.

Kiegészítés, tapasztalat: 5 hónap rendszeres használat után jelentős változásokat tapasztalt. Sokkal több az energiája, jobban alszik, és kevésbé ingerlékeny. A súlyából ismét veszített, de még szeretne tovább fogyni. Bár nehezen mond le a szénhidrátokról, a megfelelő táplálkozás és az infraszauna együttműködése gyorsabb eredményeket hozott. A sportolás még mindig nem igazán tud része lenni az életének. A Full Spektrum csősugárzós modellt preferálja (mert az infraszunák közül a legmelegebbet kereste), de időnként használja nővérem Full Spektrum csősugárzókkal kombinált nAno Carbon lapsugárzós Turmalinos infraszaunáját is.

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

    • Kérnék egy visszahívást