term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Infraszaunázás nyáron is? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Infraszaunázás nyáron is?

Míg a szoláriumozást a nyári időszakban nem szokták ajánlani – pláne azok számára, akik napoznak is rendszeresen –, addig az infraszaunák alkalmazása a közhiedelemmel ellentétben nyáron is alkalmazható, sőt mi több, ebben az időszakban műveli a legnagyobb csodát a bőrünkkel. A sok napsütés miatt ugyanis jellemzően több D-vitamin van a szervezetünkben mint télen, ami infraszaunázás hatására képes jobban beépülni bőrünk mélyebb rétegeibe is, ezzel segítve ráncaink kisimítását.

Természetesen ez csak 1 dolog, ami amellett szól, hogy nyáron is alkalmazzuk az infraszaunát!

Nem csak szépít, egészségesebbé is tesz

Az infraszaunát nagy általánosságban a téli időszakban inkább egészségmegőrzés céljából alkalmazzuk, hiszen a hidegebb idő könnyebben kikezdi immunrendszerünket, miközben több méreganyag is halmozódik fel bennünk. A szaunázás ezen formája azonban rendkívül hatásos lesz abban az esetben, ha célunk az egészség megőrzése és a méregtelenítés.

Nyáron azonban egy kicsit átértékelődik az infraszauna szerepe ebből a szempontból, hiszen a melegebb időszakban kevésbé van szüksége az embereknek immunerősítésre. Az infraszauna használatát azonban ilyenkor sem ajánlatos abbahagyni, hiszen számtalan más előnye van, példának okáért sokkal egészségesebbé válhatunk tőle. Ez főként a mozgásszegény életmódot folytatókra igaz, hiszen a nagy melegtől testünk intenzív verejtékezésbe kezd, ezáltal szívünk is keményebben kezd el dolgozni, ami hasonló hatást vált ki, mint egy lazább sport. Ettől erősödik a szívizom, nő az állóképesség, a szervezet teherbíró-képessége, de olyan problémákra is megoldást jelenthet a nyári infraszaunázás, mint a keringési zavarok, a vese panaszok, az ízületi gyulladások, a végtagfájdalmak, az allergia, sőt az idegrendszeri eredetű- vagy a különféle bőrproblémák is.

Infraszaunázás nyáron is?

Infraszaunázás nyáron is?

Ne feledjük el azt sem, hogy az infraszauna méregtelenítő hatása is jól jön nyáron, hiszen ilyenkor hajlamosabbak vagyunk több olyan ételt fogyasztani – például nyaralás során –, amelyek nem túl egészségesek, és méreganyagokkal halmozzák el szervezetünket. Néhány alkalom az infraszaunában, és ezzel is segítjük szervezetünket, hogy könnyebben megszabaduljon a feleslegesen bevitt anyagoktól.

Amire nyári infraszaunázás során ügyelni kell

Nem árt azonban tudni, hogy nyáron egészen más biztonsági tényezőket kell figyelembe vennünk az infraszaunázás során, mint az év többi időszakában. A szervezet teherbírása ugyanis ilyenkor jellemzően kisebb, hiszen odakint is meleg van, így a szaunában érzett hőmérsékletet még nagyobbnak érezhetjük majd, miközben vízveszteségünk is sokkal nagyobb lesz, vagyis nagyon fontos megfelelő mértékben pótolni a folyadékot. Nem szabad alkalmazni nyáron az infraszaunát, ha szívbetegségtől vagy magas vérnyomástól szenvedünk, esetleg olyan probléma áll fenn, ami negatív hatást gyakorol keringési rendszerünkre, ilyenkor ugyanis könnyedén rosszul lehetünk a szauna használata során.

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

    • Kérnék egy visszahívást