term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: 6 naturista szauna Európában Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

6 naturista szauna Európában

Publikálva:

Annak ellenére, hogy a szauna használat feltételeként számos helyen már kötelezővé tették a fürdőruha viselést, még mindig akadnak olyan fürdők és wellness központok, ahol nyugodtan ledobható a textil. Ebben a bejegyzésünkben hat, naturista elveket való helyszínt veszünk sorra.

Stadtbad Neukölln, Berlin

Az 1914-ben épített fürdő az eltelt évtizedek alatt semmit sem veszített rusztikus bájából. A tervező az ókori görög hagyományok és stílusjegyek megelevenítését tűzte ki célul, ezért a belső tereket antik istenségek képével díszített hatalmas oszlopok tarkítják. A medencék mellett római gőzfürdő és hangulatos szaunák várják a látogatókat. A Stadtbad Neukölln ideális mindazok számára, akik szeretnének betekintést nyerni a németek szaunázási szokásaiba.

További érdekes írások


Aquaworld Resort, Budapest

A budapesti Aquaworldben naturista és fürdőruhás szaunák között válogathatnak a vendégek. A hagyományos finn szaunákon túl vannak bio- és aroma kabinok is. Utóbbiak különféle nyugtató illatokkal segítenek ellazulni, és kimondottan pozitívan hatnak az alvászavarokkal küzdőkre.

Kalma Saun, Észtország

A Kalma Saun épülete kívülről a régi szovjet időket idézi, de a helyiségei valódi csodákat rejtegetnek magukban. A kabinok stílusa az északi hagyományokat követi. A nyilvános szaunák nem koedukáltak, ugyanakkor magasabb összegekért cserébe bárki bérelhet magának privát fülkéket. Ezek kivétel nélkül fa tüzelésűek és egy kisebb medence is tartozik hozzájuk, amit a szaunához hasonlóan csak a bérlő használhat.

Az öltözőben nem csak a padló, de a padok is fűtöttek, hogy a vendégek valóban kellemesen érezhessék magukat az ott tartózkodásuk alatt. A normál belépők ára 14 USD körül mozog, az épület pedig délelőtt 11-től egészen késő éjszakáig tart nyitva.

Hotel Kakslauttanen, Finnország

A szaunák a finn kultúra szerves részét képezik. Egyes adatok szerint ötmillió finnre közel kétmillió kabin jut. A Hotal Kalsauttanen Finnország egy kedvelt szaunaközpontja.

 

Az ide látogatókat nem a megszokott épületek fogadják, a szaunákat ugyanis a hófödte síkságra álmodták meg. Ez egy igazi téli álomország, ahol békére és nyugalomra lelhetnek a pihenésre vágyók. A feltöltődés mellett a Kakslauttanen munkatársai rénszarvas szános kirándulásokat és más izgalmas programokat is szerveznek.

Cagaloglu Hamami, Isztambul

A Hamami az egyik legnagyobb múlttal rendelkező fürdő Törökországban. A gőzfürdők használata egyáltalán nem áll messze a keleti népek kultúrájától, így a szaunázás a törökök között is kedvelt tevékenység. Építészetileg a belső termek a titokzatos, keleti világot szimbolizálják. A kupola alatt masszázs és más kényeztető szolgáltatás vár a vendégekre. A szaunázás után meleg teakülönlegességekkel csábítják a látogatókat.

Varazdinske Toplice, Horvátország

A város Horvátországban található, 12 kilométerre Varasdtól. Magyarul Varasdfürdőnek is nevezik, utalva az 1800 méter mélyről feltörő kénes gyógyvizére. A víz jótékony hatásait már a rómaiak is felfedezték, Aqua Lasea néven székhelyet alakítva itt ki.

Varazdinske Toplice az elmúlt évtizedek során a wellness utazók kiemelkedő célpontjává vált. A gyógyvizes terápiák mellett, masszázs és szauna is igénybe vehetők. A tervek szerint a Minerva hotelben minden szobához külön szaunát fognak elhelyezni.

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

    • Kérnék egy visszahívást