term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: 8+1 tipp a szaunákhoz Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

8+1 tipp a szaunákhoz

Publikálva:

Ahhoz, hogy a szauna valóban élvezetes kikapcsolódást nyújtson, érdemes néhány tanácsot megfogadnia. Ebben a cikkben összegyűjtöttük Önnek a 8 leghasznosabb tippet a szauna használatához.

1. Ügyeljen a megfelelő folyadékpótlásra

Az izzadással nem csak a felgyűlt mérgek távoznak a szervezetből, hanem azok az ásványi anyagok is, amelyeket pótolni kell. Az infraszaunázás után fogyasszon bőséges mennyiségű vizet, a javasolt mennyiség fél liter. Az alkoholt viszont kerülni kell, hiszen a melegben akár egy pohár bor, vagy sör is könnyen a fejébe szállhat.

További érdekes írások


2. Találja meg a legmegfelelőbb időpontot

Infraszaunázni bármikor lehet, de fontos, hogy Ön is megtalálja azt a kedvező napszakot, amikor a legjobban át tudja magát adni a kényeztetésnek. Ez lehet reggel, délben, vagy este is, ahogy Önnek tetszik. Kezdésként tesztelje a különféle időpontokat, és tapasztalja meg, melyik válik be a legjobban.

3. Kezdje rövidebb időtartamokkal

A legtöbb szakértő azt javasolja, hogy kezdje az infraszaunázást rövidebb időtartammal, ami átlagosan 10-15 percet jelent. Később akár 30-40 perc is eltölthető a kabinban, de mindig figyelnie kell arra, hogy mennyit bír a szervezete. A leghosszabb szaunázások időtartama sem haladja meg az 1 órát.

4. Várjon egy órát az étkezés után

Az infraszaunázás hatására felgyorsulhat a tápanyagok áramlása a szervezetben, miközben az emésztés alacsonyabb fokozatra kapcsol. Így érdemes legalább egy órát várni az étkezés után, főleg, ha nehéz ebédről volt szó. Ha mindenképpen muszáj ennie, akkor válasszon valami könnyű szendvicset, a komoly étkezést pedig halassza a szaunázás utánra.

5. Ne féljen felállni

A legfontosabb, hogy mindig fel tudja mérni a saját testének jelzéseit, és ha bármilyen okból rosszul érzi magát, akkor hagyja abba az infraszaunázást. Ez akkor is igaz, ha barátokkal vagy ismerősökkel van. Nem kell attól félnie, hogy bárki gyengének tekinti, a legfontosabb a biztonságos szaunázás.

6. Hagyja lehűlni a testét

Infraszaunázás után hagyja, hogy teste szép lassan lehűljön a megszokott hőmérsékletére. Amint ez megtörtént, vegyen egy zuhanyt, és mossa le magáról az izzadtságot.

7. Ne használjon testápolót

Ne kenjen magára testápolót infraszaunázás előtt, mivel a krém akadályozhatja az izzadást, és eltömítheti a pórusokat. A hő hatására folyóssá vált anyag emellett a szemébe is belefolyhat, vagy kellemetlen viszketést okozhat. Várjon a testápoló használatával, s ha mindenképpen be akarja kenni magát, azt a zuhanyzás után tegye meg.

8. Viseljen pamutból készült ruhákat

A legjobb ha ruha nélkül szaunázik, de ha mindenképpen fel szeretne valamit venni, akkor az infraszaunázáshoz válasszon pamutból készült ruhát vagy lazább, lógósabb darabokat. A szauna padjára helyezzen pamuttörölközőt, majd miután végzett, dobjon mindent a szennyesbe. Készüljön több törölközővel, a pad mellett a lába alá is tehet egyet. A talpsugárzót (ha van) viszont semmiképpen se takarja le teljesen.

+1. Hagyja kint a mobiltelefont

Ne vigyen be magával okostelefont, tabletet vagy más digitális eszközt, mivel ezek károsodhatnak. Amúgy is, az infraszunázásnak a pihenésről kell szólnia, így hagyjon kint mindent, és koncentráljon csak a relaxációra.

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

    • Kérnék egy visszahívást