term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: A kültéri-, és a beltéri infraszauna különbségei Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A kültéri-, és a beltéri infraszauna különbségei

Ma már számtalan különféle szauna típus érhető el az emberek számára, és az egyre megfizethetőbb modellek, valamint kompakt megoldások mellett léteznek a kültéri mellett beltéri infraszaunák is. Nagyon sokan azonban még mindig nem tudják, hogy milyen alapvető különbségek vannak a kettő között, hiszen bár mindkettő a fiatalság és az egészség megőrzése érdekében került kialakításra, összességében azért akadnak differenciák a kettő között.

Általános különbségek

Ha röviden szeretnénk megfogalmazni a kül és beltéri infarszaunák különbségeit, akkor 3 fő dologra kell gondolnunk:

  1. A beltéri infraszaunáknak nincsen (és nem is kell) olyan szigetelése, mint a kültéri infraszaunáknak, hiszen 17 foknál melegebb helyiségbe lehet őket elhelyezni.
  2. A beltéri infraszaunák külső fa burkolatát nem kell úgy kezelni, mint egy kültéri infraszauna esetén, hiszen nem fogja közvetlen eső, hó, szél, vagy UV sugárzás érni.
  3. Az Ár! A beltéri infraszaunák, jóval kedvezőbb árúak, már csak az előbbi 2 pont miatt is.

Bővebben: ha a legáltalánosabb különbségeket vesszük górcső alá a kültéri- és a beltéri infraszaunák között, akkor határozottan a beltéri változatok irányába hajlik a mérleg nyelve, és nem csak azért, mert ezek általában jóval kedvezőbb árúak. A kültéri infraszaunának ugyanis ajánlatos építeni egy külön helyiséget, ami a beltéri változatok esetében lehet egy jól szigetelt pince vagy a fürdőszoba is, míg házon kívül egy külön kis épület, de legalább valamilyen kis alap és tető felhúzása ajánlott ahhoz, hogy megfelelő minőségben élvezhessük a szaunázás örömeit. A kinti szaunákat ugyanis a hosszabb élettartam érdekében javasolt legalább valamilyen felülről fedett helyre telepíteni, mivel kevésbé költséghatékony megoldás a szabad ég alá tenni.

Már ebből kifolyólag is levonható a kötelező tanulság, miszerint a beltéri változatok ár tekintetében jóval hozzáférhetőbbek, mint a kültéri változatok, így minden túlzás nélkül százezreket spórolhatunk abban az esetben, ha inkább valahol lakáson belül telepítjük a szaunánkat. A beltéri- és a kültéri infraszuna között további általános különbségek is megfigyelhetők, ezáltal utóbbi kapcsán óriási hátrány, hogy nem tudjuk magunkat annyira elszeparálni, amennyire lehet, hiszen egy fürdőszobába vagy egy lakásba könnyedén bezárkózhatunk, de az udvaron könnyedén megláthat minket a szomszéd, vagy megzavarhat minket egy családtag.

Az infraszauna különbségei a finn szaunához képest

Az infra- és a finn szauna is az egészség és a fiatalság megőrzését szolgálja, mégis alapvető különbségek vannak köztük.

Az infra- és a finn szauna is az egészség és a fiatalság megőrzését szolgálja, mégis alapvető különbségek vannak köztük.

Az infraszauna beltéri- és kültéri változatai a működési elv tekintetében nem nagyon különböznek, ellenben más típusokkal, így például a finn szaunákkal szemben igen. Ma már tudományosan bizonyított, hogy az infraszaunák jobban méregtelenítik szervezetünket, mint a hagyományos finn változatok, hiszen a 40-60 °C-os hőmérsékletükkel sokkal kíméletesebbek a szívnek, ezen felül míg a finn szaunák kizárólag a meleg levegővel érik el jótékony hatásukat, addig az infraszauna esetében az infrasugaraknak van fontos szerepük, nem a belső levegő hőmérsékletének. Az infrasugarak ugyanis a bőr mélyebb rétegeiben is ki tudják fejteni jótékony hatásaikat.

A kültéri- és a beltéri infraszauna esetében is a benne keletkező energia 80 százaléka közvetlenül a testet fűti fel, és a maradék a levegőt, míg a finn szaunánál ez az arány éppen fordított. Az infraszauna esetében nincs szükség várakozási időre (Sugárzó függő, illetve attól is függ ki hogy szereti használni), egyszóval a bekapcsolás után rögtön használható, míg a finn szaunánál akár egy órányi türelmi időre is szükségünk lehet a bekapcsolástól számítva a használatig.

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

    • Kérnék egy visszahívást