term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Forró jóga gyakorlatok az infraszaunában Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Forró jóga gyakorlatok az infraszaunában

Publikálva:

A jóga szanszkrit nyelven egyesülést, összekapcsolódást jelent, gyakorlataival a test, a szellem és a tudat teljes harmóniájának megteremtését célozza meg. Mint spirituális mozgásforma, a jóga segít az önmegismerés folyamatában és enyhíti a hétköznapok okozta feszültségeket. Népszerűsége világszerte évtizedek óta növekszik, egyre többen vágynak a mozdulatok precíz elsajátítására.

Az Egyesült Államokban készült felmérés szerint a 2000-es évek elején még csak 36 millió amerikai jógázott, ez a szám 2020-ra már elérte az 55 millió főt. Mindez jól mutatja, napjainkban mennyire szükség van a testi-lelki egyensúlyra, az ép testben ép lélek mondanivalójának újra felfedezésére.

További érdekes írások


Mit jelent a forró vagy hot jóga kifejezés?

A forró jóga, ahogy az elnevezése is jelzi, egy izzasztó gyakorlatsorozaton alapszik. Többféle változata létezik, melyekben közös, hogy a mozdulatokat magas páratartalom mellett, 30-40 °C-ra fűtött helyiségben kell elvégezni. A legismertebb hot jóga típusok a Bikram, valamint a Vinyasa.

Bikram Choudhury egy méltán híres, modern felfogású jógaoktató, aki első körben kezdett kísérletezni a forró jógás gyakorlatokkal. A forró jóga általában 26 pozíciót és 2 eltérő légzésgyakorlatot tartalmaz. Mivel a forró jóga az infraszaunához hasonló eredményeket céloz meg – ilyen például a fogyás és méregtelenítés beindítása, a vérkeringés serkentése, a stressz csökkentése -, a kettőt együtt alkalmazva még gyorsabb hatás érhető el.

Hogyan segíti az infraszauna a forró jógás mozdulatokat?

Az infravörös sugarak képesek mélyen behatolni a bőr rétegeibe, ahol hőenergiaként hűtésre kényszerítik a szervezetet. A folyamat során a szív gyorsabban ver, a vérkeringés fokozódik és a méreganyagok izzadás formájában távoznak. Ez tulajdonképpen ugyanaz a mechanizmus, mint amit a testedzés és a forró jóga során is tapasztalni lehet. Ha tehát Ön a forró jógás mozdulatokat az infraszaunában végzi el, intenzívebb méregtelenítésben vehet részt.

Emellett bizonyított, hogy az infravörös sugarak az izomszövetek regenerálódásához is hozzájárulnak. Enyhítik az idegfájdalmakat és megfelelő oxigénnel látják el az izomzatot. Ezzel Ön a forró jóga gyakorlatokat sérülések nélkül, még pontosabban tudja elvégezni, idővel pedig teste hajlékonyabbá és terhelhetőbbé válhat. Ráadásul a folyamatosan edzett izmok a testtartáson is javítani tudnak.

Az infraszaunában történő forró jóga a szív és érrendszerre is pozitív hatással van. Az infravörös sugarak és a jóga mozdulatok együtt erősítik a kardiovaszkuláris rendszert, felesleges kalóriáktól szabadítva meg Önt, növelve a szervezete állóképességét.

Az infraszauna a fentieken túl számtalan olyan hatással bír, amelyek miatt jógagyakorlatok nélkül is érdemes néhány naponta használni. Fontos szerepet játszik például a különféle bőrhibák kezelésében, az infrasugarak ugyanis halványítják a narancsbőr látható jeleit és segítenek a pattanások eltüntetésében. A rendszeres használattal a bőr fiatalabb és feszesebb lehet, illetve sokkal egészségesebb kinézetet vehet fel.

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

    • Kérnék egy visszahívást