term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Gyakori kérdések a szaunákról Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Gyakori kérdések a szaunákról

Publikálva:

Ebben a bejegyzésben Ön a gyakran felmerülő szaunahasználati kérdésekre kap választ. Ha szeretné alaposabban megismerni a szauna előnyeit, illetve hasznos tanácsokra lenne szüksége, tekintse át részletes összefoglalónkat.

Mennyi ideig érdemes a szauna kabinban tartózkodni?

Mint a legtöbb jó dolgot az életben, a szaunázást sem szabad túlzásba vinnie.  A finn szaunákat hetente 1 vagy 2 alkalommal ajánlott használnia, az infraszaunákat viszont akár napi rendszerességgel is igénybe veheti. A két infraszaunázás között viszont jó, ha legalább 22 óra eltelik.

További érdekes írások


Amennyiben Ön még kezdő, folyamatosan növelje a használatot, ne egyszerre próbálja meg elérni a javasolt benntartózkodási időt. Finn szaunáknál 10-15 perc ajánlott ezután hidegvizes csobbanás. Ezt maximum 3 – szor ismételje. Az infraszaunák esetén ez 40 percre is kitolható, de a legtöbben 25-30 percet szoktak infraszaunázni egyhuzamban. Infraszaunánál nincs szükség hidegvizes csobbanásra. Az infraszauna egy száraz szauna.

Gyerekek és kismamák is szaunázhatnak?

Mértékkel és orvosi engedély mellett. Bár az infrakabinok sokkal kevésbé terhelik meg a szervezetet, mint a hagyományos finn szaunák, a várandóság alatt csak orvosi engedély mellett javasolt a használat. A felszabadult méreganyagok egy része ugyanis a távozás előtt a véráramba kerülve eljuthat a magzathoz is. A körültekintő magatartás szintén fontos a kisgyermekek esetében. 4 éves kor alatt egyáltalán nem javasolt a szaunázás. Később is csak az infrakabin használata lehetséges, de kizárólag a gyermek igényeinek és jelzéseinek figyelembevétele mellett.

Hogyan segít az infraszauna a fogyásban?

Az infrasugarak képesek behatolni a bőr alá, belülről melegítik fel a szervezetet. Ennek hatására az erek kitágulnak, a vérkeringés és az anyagcsere folyamatok pedig felgyorsulnak. A sugarak nem csak a méreganyagok távozását segíti elő, de közben jelentős mennyiségű kalóriát égetnek el. Fél óra az infrakabinban testalkattól függően 400-500 kalóriaveszteséget is jelenthet. Annak ellenére, hogy a mozgás mindenki számára fontos tevékenység, egy nehezebb és fárasztóbb munkanap után talán Önnek is jobban esik beülni a meleg kabinba, mint nehéz sportot folytatni.

Valóban hasznos az infraszauna a narancsbőr ellen?

Igen. A méregtelenítésen túl az infrasugarak képesek regenerálni a bőr sejtjeit, így hatékony segítséget nyújtanak a cellulitisz kezelésében és a megelőzésben. Amennyiben Ön is a narancsbőr kellemetlen tüneteivel küzd, hetente többször javasolt beülnie az infrakabinba.

Kisebb lakásokba is lehet szaunát helyezni?

Manapság már akkor sem kell nélkülöznie a szaunákat, ha kis alapterületű lakásban él. Vannak ugyanis olyan kabinok, amelyek helyigénye nem túl nagy, ezért egészen kis térbe is elhelyezhetők. Ráadásul az alacsony fogyasztású infraszaunák esetében még a lakás elektromos hálózatát sem szükséges átalakítania. Elég mindössze egy sima konnektor.

Hogyan lehet feldobni az szaunázást?

A szaunázást többek között illóolajok használatával tudja feldobni. Ezek nem csak a hangulatot javítják, de a bennük található gyógynövény kivonatoktól függően számtalan pozitív hatással rendelkeznek. Az illóolajokat csepegtetheti a kályhára vagy infrakabinoknál a törülközőjére is. Illóolajat párologtatni nyílt lángon természetesen mindkét esetben tilos, hiszen ez fokozottan tűzveszélyes.

Mit érdemes tenni a szaunázás után?

A szaunázás után nagyon fontos a megfelelő folyadékpótlás (illetve érdemes közben és előtte is vizet inni), mivel az izzadással víz és ásványi anyagok is távoznak a szervezetéből. Tetszéstől függően, a kabinból kilépve azonnal a zuhany felé veheti az irányt, vagy várhat néhány percet, míg a teste megfelelő módon lehűl.

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

    • Kérnék egy visszahívást