term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Hírek és érdekességek a szaunák világából Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hírek és érdekességek a szaunák világából

Publikálva:

A koronavírus miatt lépten-nyomon furcsaságokba botolhatunk, mivel a több, mint egy éves bezártság különleges megoldások igénybevételére késztetett minket. Nincs ez másképp a szaunákkal sem, a világban számos helyen hoztak létre alternatív szaunatípusokat a lelkes rajongók, máskor pedig fontosabb dolgokat segített elő a korábban beépített eszköz.

Ebben a cikkben kimozdulunk kicsit Magyarországról, és két olyan szaunával kapcsolatos érdekességet mutatunk be, melyek segítenek átlendülni a mindennapok nehézségein.

További érdekes írások


Szaunából szinkronstúdió

Shruti Haasan indiai színésznő és énekesnő, aki főleg az ázsiai kontinensen nagyon ismert. A 35 éves művész számos film főszerepét játszotta már el, melyekért díjak sokaságát vihette haza. A koronavírus azonban az ő életét is megnehezítette, melyről rendszeresen tudósított a rajongóinak az Instagram profilján.

Most azonban egy érdekességet tett fel a közösségi platformra, amelyben munka közben látható a szaunájából. A színésznő ugyanis áthelyezte a berendezései egy részét ebben a terembe, és az Instagramra felkerült kép szerint ott is szinkronizálja az éppen aktuális filmeket. Ahogy a kísérőszövegében leírta, nagyon furcsa napokat élünk meg, ezért hálát ad a sorsnak, hogy továbbra is tud dolgozni.

A képet elnézve, a jó minőségű szaunájából kényelmesen el tudja látni a feladatait, a helyzet jobbra fordulásával pedig újra visszaadhatja az eszközt a rekreációs céloknak.

Saját szaunát dobtak össze maguknak a társaság tagjai

A franciaországi Averyon megye egyik tópartján néhány jóbarát megelégelte a lezárásokat, és saját szaunát dobtak össze maguknak. A fa deszkákból készült létesítményhez a faanyagot a közeli fűrészmalomból szerezték be, és mivel könnyű lécalapra húzták fel, így a későbbiekben a környezet károsítása nélkül le tudják majd bontani.

Az építményen belül maximum négyen tudnak egyszerre szaunázni, és a békés környezetben senki sem zavarja a kikapcsolódni vágyókat. A zöld környezet távol esik mindentől, így sem autókra, sem jelentős számú gyalogosra nem kell számítani, csak néhány kiránduló vetődik el arrafelé.

A nyilvánosságra hozott képeken az látható, hogy a baráti társaság együtt hozta össze a szaunát. A faanyag mellett csak korlátozott számú szerszámot használtak fel. Jól jelzi az alacsony büdzsét, hogy például a favédelmet egy gázpalackkal és pörzsölővel oldották meg, az égetett fa már nem szívja magába a csapadékot.

A szauna oldalába vágott körablakon keresztül pont a stégre lehet látni, ami a gyakorlatban a vízen lebegő hordókra épített deszkaalapot jelenti. Így még az sem jelent gondot, ha a szaunázók az izzadás után le szeretnék hűteni magukat a tó vizével.

A skandináv szaunákat idéző létesítmény belsejében található kályhából rozsdamentes kémény viszi el az égéstermékeket, a tetőre pedig szintén rozsdamentes fémlemez került. Ezek együtt azért jól mutatják, hogy a DIY ellenére a társaság tagjai gondoltak a biztonságra is, és szabályosan oldották meg a kötelező elemeket.

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

    • Kérnék egy visszahívást