term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Ki is pontosan a szaunamester? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Ki is pontosan a szaunamester?

Publikálva:

A szaunamester, ahogy a titulusa is jelzi, magas fokon ismeri a szauna szabályokat és kiválóan ért a szeánszok levezetéséhez. A legjobb szaunamesterek a tudásukat a hosszú évek alatt megszerzett tapasztalataikkal tökéletesítik, néhányan pedig a jól ismert szeánszokat egészen új szintekre képesek emelni.

Egy jó szaunamester társaságában Ön biztos lehet abban, hogy valóban kellemes időtöltésben lesz része.

További érdekes írások


Milyen feladatokat lát el egy profi szaunamester?

A szaunamesternek fontos feladatai vannak a programok ideje alatt. Ő az a személy, aki a szaunában azon dolgozik, hogy a vendégei mindvégig az elvárt minőséget kaphassák. Többek között beállítja az ideális páratartalmat, és szükség szerint ráöntéseket végez. Érdekes tény, hogy a történelem első szaunamesterei az északi népeknél olyan idősebb emberek voltak, akik korukból adódóan rengeteg gyakorlati tudással rendelkeztek. Ugyanakkor a családi vagy baráti szaunázáskor ma is gyakori, hogy a szaunamester feladatait a tapasztaltabb személyek látják el.

A szaunamester figyel arra, hogy a kezdő használók is jól érezhessék magukat és ne kövessék el azokat a hibákat, amelyeket a profibb társaik már nem szoktak. Ilyen például a túl szaunázás, amikor valaki túl sok időt tölt a szaunában, irreálisan magas hőmérsékleti és páraviszonyok mellett. A mester a ráöntéssel képes növelni a helyiségben a páratartalmat és ami még fontosabb, egyenletesen osztja el a vízcseppeket a légtérben.

Ezen kívül a szaunamester a ma oly divatos szaunaszeánszok levezetésében is jelentős szerepet vállal. A szeánszok, a testre gyakorolt jótékony hatások mellett, főleg a lelki feltöltődés és a kikapcsolódás miatt váltak népszerűvé szerte a világon. Jelenleg megszámlálhatatlan formában érhetők el ezek a programok, vannak például csokoládé, mézes-olajos, jeges vagy sós szeánszok.

A szaunamester a szaunában használt illóolajokat és krémeket is elkészítésében is járatos. A tényleg sokat tapasztalt és híres mesterek féltve őrzik a saját receptjeiket. Ha pedig szükség van rá, a mesternek az elsősegély nyújtás terén sem árt jeleskednie.

Kiből lehet Magyarországon szaunamester?

Ma bárkiből lehet szaunamester, aki eléggé elhivatott és megfelelő késztetést érez magában a szakma gyakorlására. Természetesen az sem árt, ha az illető szeret szaunázni és nyitott az új dolgok kipróbálására. Az alapvető elméleti és gyakorlati tudás megszerzésére általában valamilyen felnőttképzési központban van lehetőség.

A tananyagok zömmel a szeánszok megismertetését célozzák meg, de a leendő mesterek a szaunák működéséről és a műszaki alapokról is képet kaphatnak. Emellett az oktatók segítenek az illóolajok és krémek kikeverésének és a rosszullétek helyes kezelésének elsajátításában is. Igazán jó szaunamesterré azonban csak tapasztalatok útján lehet válni, így a gyakorlatok kihagyhatatlan részét képezik az oktatásnak. A legtöbb intenzív képzés körülbelül egy hetet vesz igénybe, az árak pedig 100 000 és 150 000 forint között mozognak.

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

    • Kérnék egy visszahívást