term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Milyen napszak a legmegfelelőbb az infraszaunázáshoz és miért? Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Milyen napszak a legmegfelelőbb az infraszaunázáshoz és miért?

Az infraszaunázás kapcsán számtalan tapasztalat formálódott az emberek között, amiknél a legtöbb ahhoz kapcsolódik, hogy a gyakorlatban milyen pozitív hatásai vannak ennek a rekreációs folyamatnak, illetve hogy melyik napszakban, és milyen időszakokban tudjuk felerősíteni a leginkább mindennek a hatását.

Szerencsére ma már tudományos kutatások egész sorozata bizonyítja, hogy mikor érdemes a leginkább infraszaunázni ahhoz, hogy a legjobb hatást érhessük el. (Kivételek persze itt is vannak. A legjobb ha mindenki kitapasztalja magának, hogy mi válik be neki a leginkább!)

Lefekvés előtt használják a legtöbben.

Az infraszaunázás kapcsán a legfontosabb, hogy rendszeresítsük életünkben, ezáltal akár minden egyes nap használjuk ezt a módszert az előnyök miatt. De ha nem is minden egyes nap, azért heti 2-3 alkalommal midenképp javasolt. A legelterjedtebb, ha a lefekvéshez minél közelebbi időpontot választunk ehhez, így a legszerencsésebbnek az esti órák tekinthetők, közvetlenül lefekvés előtt annyival, hogy testünknek legyen elég ideje visszahűlnie, hiszen ezzel egy olyan nyugalmi állapot érhető el, ami biztosítja a kellemes, nyugodt és pihentető alvást.

Ha este használjuk, akkor érdemes úgy időzíteni az infraszauna használatát, hogy előre tudjuk már, a befejezést követő 1-3 órán belül nyugovóra térhetünk, és kialudhatjuk magunkat. Ennek köszönhetően pihentetőbb alvás vár ránk, és olyan kipihenten ébredhetünk fel másnap, amire korábban talán még sosem volt példa. A vérkeringésünk és vérnyomásunk normalizálódik, így életfunkcióink a legideálisabbak lesznek ahhoz, hogy megfelelő mértékben pihenjünk.

Természetesen vannak olyanok is, akik kifejezetten reggel szeretik használni a kabint, ugyanis sokan számoltak be arról, hogy az Ő szervezetüket felfrissíti, így könnyebben tudják indítani a napjukat.

A legjobb ha mindenki saját magán tapasztalja a hatásokat és úgy időzíti az infraszauna használatot ahogy neki a legkellemesebb.

Naponta többször nem ajánlott

Főként a fogyókúrás célzattal megvásárolt infraszaunák tulajdonosai számára merül fel problémaként, illetve kérdésként, hogy alkalmazhatják-e napjában többször a kérdéses izzasztó módszert? Tény, hogy minél többet izzadunk az infraszuna által, annál több kalóriát égethetünk el, és annál több kilót adhatunk le, ugyanakkor a túlzásba vitt szauna-használat rendkívüli mértékben képes megterhelni szervezetünket.

Éppen ezért nagyon fontos szabály, mi több előírás, hogy egy nap legfeljebb csak egyetlen alkalommal használjuk az infraszaunát, és ha kúraszerűen is alkalmazzuk, tehát minden nap igénybe vesszük, akkor legalább 20-22 óra teljen el a két használat között. Ennyi időre van minimum szüksége szervezetünknek ahhoz, hogy garantáltan feltöltse kiürült víztartalékait (Ha rendszeresen használunk infraszaunát a vízfogyasztást is növeljük meg!), és maximálisan készen álljon az ismételt igénybevételre.

Vissza az összes kisokos cikkhez

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

    • Kérnék egy visszahívást