term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Amit az infraszaunáról tudni érdemes. Története, hatásai. Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Amit az infraszaunáról tudni érdemes. Története, hatásai.

Publikálva:

A szauna az egyik legkedveltebb wellness szolgáltatás. Szinte minden valamirevaló szállodában jelen van, de jótékony hatásait egyre többen élvezik saját otthonukban is. Sokan úgy gondolják, hogy a szauna feltalálói a finnek voltak, pedig már az ókori népeknél is megjelentek bizonyos fajta gőzkabinok. Csak azért hisszük az északiakat a szauna meghonosítóinak, mert egyedül náluk maradt fenn a terápiás kabinok használata.

Az infraszauna története

Az első infraszaunákat 1979-ben mutatták be a nagyközönség előtt. A feltalálója egy síbaleset során súlyos sérüléseket szerzett, és az orvosa infralámpás kezelést javasolt a számára. Mivel a terápia hatására a mozgékonysága heteken belül visszatért, komolyan elkezdték érdekelni az infravörös sugárzásban rejlő lehetőségek.

További érdekes írások


Maga köré gyűjtötte azokat a szakembereket, akik már korábban is foglalkoztak az infravörös sugárzással, és a segítségükkel fejlesztette ki az első kabinokat. Azóta a találmány meghódította az egész világot, gyógyhatása pedig széles körben ismert lett.

Az infraszauna jótékony hatásai

A legtöbben azért használjuk az infraszaunát, mert kellemesen ellazít és pihentet egy fárasztó időszak után. Ugyanakkor az infraszauna kiváló terápiás eszköz is, amely a lelket és a testet egyaránt regenerálja.

Versenysportolóknak kifejezetten ajánlani szokták, mivel az infrasugarak képesek behatolni a bőrön át a mélyebb rétegekbe, gyógyítva ezzel a különféle izomsérüléseket. A sportolók mellett a kemény fizikai munkát végzőknek sem szabad kihagyniuk az infraszaunázás nyújtotta kellemes élményeket. Hatása néhány alkalom után már tapasztalható, olyan, mintha az ember teljesen megújult volna.

Mint köztudott, a szauna infravörös hője serkenti a vérkeringést, ezért hasznos lehet azok számára is, akik ilyenfajta zavarokkal küzdenek. De a reumás, ízületi, és egyéb idegrendszeri panaszok tüneteinek enyhítésében is nagyszerű szolgálatot tud tenni. Ráadásul a hölgyek nagy örömére hatékonyan veszi fel a harcot a makacs narancsbőr ellen, így a bőr ismét rugalmas és szép lehet.

A téli időszakban, amikor a szervezetünknek különösen aktív immunrendszerre van szüksége, érdemes  beütemezni egy-egy infraszaunázást. A kabin használata ugyanis mesterséges lázat idéz elő, ami serkenti az immunrendszerünk működését, így az jobban képes védekezni a vírusok ellen.

A környezeti és más tényezők miatt a szervezetünkben sokszor méreganyagok raktározódnak, amelyektől hasznos lenne időről-időre megszabadulnunk. Az infraszauna ebben is segítségünkre lehet, hiszen a hő miatt a bőr pólusai kitágulnak és izzadni kezdünk. A folyadékkal pedig jelentős mennyiségű méreganyag is távozik.

A stressz sajnos olyan dolog, amit élete során mindenki megtapasztal. Sokunknak rendszeresen szembe kell nézni ezzel a problémával és a mellé társuló minden negatív következménnyel. Ahelyett viszont, hogy különféle gyógyszerekkel tömnénk a szervezetünket, vegyük rá magunkat az infraszaunázásra, ami pihentet és nyugtat is egyben. Itt kiereszthetjük a fáradt gőzt és nem kell más módszerekhez nyúlnunk, hogy levezethessük a bennünk felgyűlt feszültségeket.

Az infraszauna a fogyókúránk során szintén hűséges társunk lehet, hiszen a célirányos tanulmányok szerint 30-40 perc szaunázással hasonló mennyiségű kalóriát égethetünk el, mintha ugyanennyi ideig futottunk volna. Viszont ellentétben a futással, a kellemes melegben relaxálni értelem szerint sokkal kevésbé megterhelő.

Nem mindenkinek adatik meg a napi nyolc óra alvás lehetősége, így sokan szenvedünk a fáradt bőrrel, ami egyáltalán nem esztétikus.  Az infrasugarak képesek segíteni abban, hogy bőrünk rugalmasabb maradjon, ezáltal az kipihentebbnek és fiatalabbnak hat. Ez is egy igen kedvelt előnye az infraszaunának.

Mire kell figyelni infraszauna vásárlás előtt?

Mielőtt infraszaunát vásárolnánk, érdemes néhány dolgot megfontolnunk. Az első és talán legfontosabb kérdés, hogy hányan szeretnénk majd használni a kabint. Ettől függ ugyanis, hogy hány személyes szaunát szükséges vásárolnunk, amiben mindenki kényelmesen elfér. Kellemetlen tud lenni, ha kis helyen kell sok embernek elférnie.

A kabinba szerelt infrasugárzók számával kapcsolatban nem nagyon lehet tévednünk, de nem árt, ha az infrasugárzók körbeveszik a bent ülőt. Az, hogy cső-, vagy lapsugárzós kabint vásárolunk, szintén fontos kérdés, érdemes ezzel kapcsolatban is elolvasni néhány írást. A lapraszerelt beltéri infrakabinok általában kétféle faanyag felhasználásával készülnek. A Hemlock fenyő valamivel kedvezőbb árú, de ugyanolyan jól mutat, mint a Vörös Cédrus. Utóbbinak intenzívebb az illata, a benne található illóanyag viszont rendkívül jó baktériumölő. Igaz, ez főleg finn szaunánál fontos.

Végül fontos tudni, hogy hol lehet elhelyezni ezeket a kabinokat. A beltéri lapraszerelt infraszaunákat szobahőmérsékletű (minimum 17-18 fok) és teljesen zárt helyiségbe kell tenni, mert különben nem fognak megfelelően működni. Pincétől a padlásig, fürdőszobától a hálószobáig bárhová, de mindenképpen beltér legyen.

Szintén fontos, hogy a kabinok összeszereléséhez kicsit nagyobb helyre van szükség.

Sokan nehezen hiszik el hogy az infraszaunák fogyasztása hasonló mint egy erősebb porszívó, vagy vasaló fogyasztása. Ez pedig így van. Az infraszaunák áramfogyasztása nagyon alacsony. Alig fogják megemelni a villanyszámlát. Gyakorlatilag egy konnektorra van szükségük csak.

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

    • Kérnék egy visszahívást