term ID:
parent cat ID:28
post ID:2387
category_28category_
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Szaunakedvelők karácsonyi ajándéklistája Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Szaunakedvelők karácsonyi ajándéklistája

Publikálva:

A karácsony közeledtével az ajándékok beszerzése egyre sürgetőbbé válik. Ha a vásárlást még nem is, de az ötletelést már hetekkel az ünnepek előtt érdemes elkezdeni. Az alábbi lista segít Önnek a szaunakedvelő családtagok és ismerősök ajándékainak kiválasztásában.

Szárított nyírfaágak

További érdekes írások


A finnek a szauna használata közben szeretik nyírfavirgáccsal csapkodni egymást és magukat. A nyírfa vesszőből álló csokrot vihtanak nevezik és nagy tiszteletnek örvend köreikben. A szertartás kettős célt szolgál, a náspángolás a vérkeringés serkentésével fokozza a méregtelenítést, a nyírfa pedig kellemes illatával lengi be a kabint.

A használat előtt a virgácsot legalább egy negyed órán keresztül meleg vízben kell áztatni. Nyír helyett tölgy, hárs, illetve fenyő gallyak is alkalmazhatók.

Törölközők és fürdőköpeny

Azoknak, akik rendszeresen ülnek be a szaunába, rengeteg törölközőre van szükségük. A jó minőségű, kellemesen puha tapintású törölközők mindig hasznos ajándékok. Manapság ezeket már egyedi csomagolásban, kisebb-nagyobb készletekben kapni, de az egyedi elképzelései alapján Ön is összeállíthat ilyen pakkokat.

A törölközők mellé egyéb ajándékokat, illóolajokat vagy testápolókat is csomagolhat. A fürdőköpeny a törölközőhöz hasonlóan szintén nagyszerű ajándék. Az ideális fürdőköpeny kényelmes viseletet biztosít és egyszerűen mosható.

Fej- és háttámlák, valamint a mérőeszközök

A különféle fej- és háttámlák még élvezetesebbé teszik a szaunázás élményét. Amellett, hogy megtámasztják a testrészeket, a kabin falának tisztaságát is óvják. Ha szeretné meglepni szeretteit ezekkel a termékkel, arra kell csupán ügyelnie, hogy ergonomikus kialakításuk legyen. A legtöbb támla egy vizes törlő segítségével egyszerűen tisztává varázsolható.

A hagyományos szaunákban nagyon fontos szerepe van a hőmérsékletnek és a páratartalomnak. A mérőeszközök segítenek meghatározni a tökéletes értékeket. A hőmérséklet és párataralom mérők általában külön kaphatók.

Vödör és merőkanál

Abban az esetben, ha olyan személynek szeretne ajándékozni, aki szereti a hagyományos, ráöntéses szaunákat, a vödör és a merőkanál remek ötlet lehet. Mivel a finn szaunákban alapvetően alacsony a páratartalom, ennek növelésére a vödörbe vizet töltenek, amit a kanál segítségével a felforrósított kövekre locsolnak.

A felöntés a leghatékonyabb módja a páratartalom fokozásának a kabin belsejében. A kanalak között vannak fémből és fából készült változatok is, de igazából az ízlés válogatja, ki, melyiket szereti jobban.

A felöntő vízhez olykor különféle illóolajokat adnak, a gyógynövényes kivonatok nem csak kellemes illatokat árasztanak, de egyéb pozitív hatásuk is van. Éppen ezért, a vödör és merőkanál mellé a szaunakedvelő ismerősei örömére, Ön akár eltérő illóolajokat is tehet.

Ha bármilyen, infraszaunához kapcsolódó kérdése merülne fel, a weboldalunkon feltüntetett telefonszámon állunk az Ön rendelkezésére!

Visszaugrás a navigációhoz

Kérdezze kollégáinkat

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

 

Bemutatóterem nyitvatartása

Tisztelt Érdeklődő!

Ha hosszabb tárgyalási időt igénylő medenceépítéssel vagy jakuzzival kapcsolatban látogatna meg minket, az Ön kényelme miatt kérjük, hogy egyeztessen velünk időpontot előtte.

Így elkerülheti az esetleges várakozást.

Köszönjük!

Hétf. – Pént.: 09 – 17 óráig (Időpont egyeztetés)

Szomb.: 09 – 12 óráig (Időpont egyeztetés)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

Tegye fel kérdéseit vagy kérjen egy visszahívást!

    • Kérnék egy visszahívást